volg onze blog

 

Haarbotox

Toegevoegd op 25 maart 2015

Botox2Jean Paul Mynè bracht onlangs Thermo Repair op de markt voor een onmiddellijke herstellende, revitaliserende en volumegevende werking op de haardos.

De Thermo Repair Top Up is een behandeling met Botox-effect. Het resultaat is een directe haar top-up in alle opzichten en geeft een maximaal volume aan je kapsel. Naast het volumegevende en versterkende effect zorgt deze behandeling ook voor een sensationele helderheid en superzacht haar.

 

 

 

FacebookEmail

11 redenen waarom je haar uitvalt

Toegevoegd op 25 maart 2015

Heel wat vrouwen maken zich zorgen als ze na het wassen van hun lokken een flinke pluk aantreffen in de douche. Nochtans is dat niet meteen een reden tot paniek, want het verlies van haar maakt deel uit van een normale haarcyclus. Elk haartje op je hoofd maakt een bepaalde cyclus door, een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat overgaat van rust naar groei wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe. Door die cyclus verliezen we elke dag zo’n 50 tot 100 haren, zelfs meer op dagen dat we ons haar wassen. Je hoeft dus niet verbaasd te zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche.

Toch zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haaruitval stimuleren. Soms wordt de schuldige nooit gevonden, maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door één van de volgende daders:

 1. Haarverzorging: Ben je verslaafd aan het verven van je haar of is de stijltang jouw beste vriend? Dan is het zeker dat je je haar ernstig beschadigt! Zowel haarbehandelingen (zoals het bleken van je haar of het aanbrengen van een permanent) als haarproducten (zoals een stijltang, haardroger of krultang) maken je haar broos. Gelukkig is je haar niet voor altijd beschadigd en kan je er iets aan doen door je slechte gewoonten op te geven!
 2. Strakke kapsels: Vrouwen die kiezen voor een kapsel die druk uitoefent op de hoofdhuid (zoals strakke vlechtjes, extensions of strakke paardenstaarten) denken best twee keer na. Door deze haarstijlen heb je namelijk een grote kans op ‘traction alopecia’, waardoor je kale plekken krijgt. Een gevaarlijke aandoening, zeker omdat de kaalheid onomkeerbaar kan zijn.
 3. Voedseltekorten: Vooral een tekort aan ijzer en eiwitten kan leiden tot haarverlies. Hoewel de exacte samenhang tussen ijzer en de haargroei nog niet bewezen is, werd wel aangetoond dat behandelingen tegen haarverlies effectiever zijn als ook het ijzertekort behandeld wordt. Het rechtstreekse verband tussen de aanmaak van eiwitten en de haarproductie werd wel al wetenschappelijk bewezen.
 4. Gewichtsverlies: Volgens de American Academy of Dermatology krijgen mensen die meer dan 7 kilogram verliezen vaak te maken met haarverlies. Het goede nieuws is dat er bij dit type haarverlies geen behandelig nodig, omdat het lichaam zelf in staat is om de schade te herstellen. Er is meer bezorgdheid over haarverlies dat veroorzaakt wordt door een eetstoornis, zoals anorexia of boulimie. Door deze eetstoornissen nemen we niet genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten op, die nodig zijn voor een gezonde werking van ons lichaam. Anorexiapatiënten kunnen extreem veel haar verliezen.
 5. Schildklierproblemen: Haarverlies is een veelvoorkomend symptoom bij een verstoring van de schildklierhormonen. Zowel een tekort als een teveel aan schildklierhormonen kan leiden tot excessief haarverlies. Als het evenwicht terug hersteld wordt, begint het haar meestal wel opnieuw te groeien.
 6. Menopauze: Wetenschappers zijn nog steeds onzeker over het oorzakelijk verband tussen de menopauze en het haarverlies, maar het staat vast dat heel wat vrouwen in hun overgangsperiode te maken krijgen met een zekere haaruitval. Waarchijnlijk is dat toe te schrijven aan een combinatie van verschillende hormonale veranderingen.
 7. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid): Alopecia Areata is een autoimmuunstoornis, wat wil zeggen dat het lichaam zichzelf aanvalt. De ziekte wordt meestal gekenmerkt door het onstaan van ronde kale plekken op de hoofdhuid of op de rest van het lichaam. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen getroffen worden door de ziekte.
 8. Stress: Ook trauma’s en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden, al gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis.
 9. Ziekte: Ook ziek zijn kan leiden tot haarverlies, zeker als er hoge koorts optreedt. Ziektes veroorzaken stress in ons lichaam, waardoor de haarcyclus verstoord wordt. Gelukkig zal die zich terug herstellen als je genezen bent.
 10. Medicatie: Bij heel wat medicijnen is haarverlies een mogelijk neveneffect, hoewel iedereen daar anders op reageert. Vooral medicatie die een invloed heeft op de hormonen (zoals de pil), leiden tot haaruitval. Ook antidepressiva, medicijnen die de bloeddruk regelen en behandelingen tegen artritis kunnen haarverlies in de hand werken.
 11. Trichotillomanie: een stoornis in de impulsbeheersing, waarbij de patiënt niet kan weerstaan aan de drang om de eigen haren uit te trekken. Het gaat zelfs zo ver dat men hele plukken haar uittrekt, meestal hoofdhaar of wenkbrauwen. De ziekte is evenwel vrij zeldzaam: in Amerika zou zo’n 4% van de bevolking erdoor getroffen worden.

Tot slot nog dit: als je bezorgd bent over je overmatige haarverlies, raadpleeg je best een dokter. Op die manier kan er zo snel mogelijk een aangepaste behandeling opgestart worden.

FacebookEmail

Ayurvedische hoofdmassage

Toegevoegd op 25 maart 2015

Hier in het Westen leven we veel in ons hoofd. Onze energie zit vast in ons hoofd, nek, schouders, … Dan is er niets zo ontspannend als een Ayurvedische hoofdmassage. Want zo’n hoofdmassage volgens de Oud Indiase traditie, indien goed uitgevoerd, kan een massage van het hele lichaam zijn.

Omdat het hoofd het centrum van het hele zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage het hele zenuwstelsel tot rust. Naast die rust kan een hoofdmassage ook geestverhelderend werken en voor het slapen heeft zulke massage een diepe slaap als gevolg. Daarnaast versterkt een hoofdmassage met India Oil het haar en voorkomt het uitdroging, vroegtijdig kaal worden, het bevordert de haargroei, neemt vermoeidheid weg en helpt bij hoofdpijn, migraine en stress.

Ayurveda

FacebookEmail

Wat is Procapil?

Toegevoegd op 25 maart 2015

MrADe Mr. A-lijn van I.C.O.N. maakt in zijn producten  gebruik van de meest unieke ingrediënten  waaronder Procapil. Op het gebied van haargroei en  haaruitval is Procapil  op dit moment het sterkst  beschikbare  haargroeimiddel als variant op  Minoxidil. Het zorgt  ervoor dat haaruitval kan  stoppen en dat de huidige  haren dikker worden.  Studies hebben uitgewezen dat  bij Procapil een  haartje kan worden ontwikkeld dat  121% dikker is  dan bij Minoxidil wat voor een groot  verschil in  haardichtheid kan zorgen.

Het doel van Procapil is om de productie van DHT (dihydrotestosterone), het hormoon dat zorgt voor erfelijke haaruitval, te verminderen, de bloedspiegel op orde te brengen en zo voor nieuwe haargroei kan zorgen en om de haarwortel te versterken en te verankeren.

Procapil haargroeimiddel bestaat uit:

 • Biotinyl-GHK (verankert de haarwortel)
 • Oleanolzuren (voorkomt aantasting van de haarcellen)
 • Apigenine (versterkt de haarwortel)
FacebookEmail

Waarom wassen we ons haar?

Toegevoegd op 25 maart 2015

HaarWassenEen vraag die volkomen overbodig lijkt aangezien  iedereen  het antwoord wel weet, namelijk dat we  dat doen omdat ons  haar en onze hoofdhuid vettig  of vuil wordt. Het is alleen soms moeilijk om vast te  stellen wanneer het nu echt vuil is. Een kind dat 4  uur in een zandbak speelde, zal zeker een vuile  haardos hebben of als je een drukke dag in de  keuken naast de friteuse doorbracht dan kan je ook  maar beter je haar wassen. Maar na twee dagen rustig werken aan een bureau zal het best nog meevallen. Misschien was jij wel dagelijks je haar om er zeker van te zijn dat het niet vuil is.


Hoe vlug je haar vettig wordt of oogt, hangt af van een aantal zaken:

 • Je haarstijl (fijn en dun haar zal vlugger vettig en futloos ogen en om een wasbeurt roepen dan dik, borstelig haar)
 • Voeding
 • Algemene hygiëne (wrijf je bijvoorbeeld vaak met ongewassen handen door je haar?)
 • Activiteiten van de dag
 • Erfelijkheid (talgproductie, haarstijl, …)
 • Weersomstandigheden (op winderige of zonnige dagen wordt je haar minder vlug vettig. Een zwoele zomerdag doet net het omgekeerde met je haren)

Je haar te veel wassen is geen oplossing daar we zo de klieren in de hoofdhuid extra vet doen produceren. In de jaren ’50 was het zelfs de normaalste zaak van de wereld om slechts één maal per week naar de kapper te gaan om het haar te wassen en te stylen. Dagelijks je haar wassen is dus een nieuwe trend die samen loopt met dagelijks baden. Uiteraard moet je wel zeker je haar wassen als je hoofdhuid jeukt, je haar vettig en flets oogt of wanneer er geurtjes in je haar kunnen blijven hangen.

Wanneer wassen we dan best ons haar?
Eigenlijk is er geen vaste regel. Ieder zal voor zichzelf moeten uitmaken om de hoeveel tijd de haren best gewassen worden. Fijn en dun haar zal vlugger vettig en futloos ogen en om een wasbeurt roepen dan dik, borstelig haar. Wil je toch nog dagelijks je haar wassen? Kies dan voor een zachte shampoo en was met één wasbeurt. De conditioner gebruik je enkel op de haarpuntjes.

Hoe was je best je haar? Enkele tips!

 • Maak je haar en hoofdhuid voldoende nat met lauw water.
 • Gebruik niet overdreven veel shampoo. Goed voor je haar en portemonnee.
 • Gebruik conditioner naargelang de lente van je haar. Hoe langer je haar, hoe meer conditioner.
 • Spoel je haar voldoende lang. Ga langzaam met je vingers door je haar terwijl je onder de sproeier staat.
 • Droog je haren zacht.
 • Gebruik een kam of borstel die jaar haar niet stuk trekt. Dik haar heeft een grovere borstel nodig.
 • Test ook even of je een beter resultaat bekomt door je haar twee maal in te wrijven met shampoo en een dag langer te wachten met wassen.
FacebookEmail

C-magazine – maart 2015

Toegevoegd op 23 maart 2015

Freia_C55

FacebookEmail

Weg met pluizig haar

Toegevoegd op 20 maart 2015

feestkapsel

Met de nieuwe producten van Jean Paul Mynè zeg je pluizig haar vaarwel. Van pluizig krulhaar naar soepel, glanzend, zacht steil haar met de Smoothing Treatment stap je buiten met een superfris en stralend smooth kapsel. Zelfs na veelvuldig wassen blijft je haar stralend glanzen, zacht aanvoelen en er gezond uitzien met de helft minder volume. Daarenboven bevatten deze producten geen schadelijke stoffen. De keratine zorgt ervoor dat het haar glad gemaakt en versterkt wordt.

 • Gold Treatment: Pluizig haar blijft 3 tot 4 maanden weg.
 • Quick Treatment: Een ontkroezing waarvan de resultaten tot 2 maand zichtbaar blijven.
 • Frizztamer: Voor krullend haar.
 • Thermo Repair Behandeling: Kroesloos haar, 2 tot 3 wasbeurten lang
FacebookEmail